Mossens BK

Referat: Kungsladugården - Mossens BK

Årets andra match är nu spelad när Kungsladugårds BK stod för motståndet som var vår seriekollega under 2020 (slutade 6:a) och kommer även i år att husera i div 5B och kommer vara jobbiga för många i år vill vi lova.

Spelplatsen var Apelsinplan och det var brännande sol på en härligt fin gräsmatta, vår första gång för året på gräs.
Mossens BK, för dagen i gult mönstrade ett bra lag med 15 spelare i truppen trots lite återbud och reducerad mannskap. Målet med matchen idag var att fortsätta jobba med våra fokusområden samt att alla skulle få minst 60min i benen och som mest 80min vilket vi också lyckades med förutom på målvakten (Erik) som spelade hela matchen samt en försiktighetsåtgärd efter 50-55min.

Kungsladugård startade matchen väldigt bra med en hög press som startade med deras två anfallare och mittfältarna hängde på i den pressen vilket gjorde att ytorna blev väldigt små. Och med tanke på att det var första gången i år vi bedrev fotboll på en gräsplan så var det lite ovant till en början vilket bidrog till vår svaga inledning. Så första 20min är vi direkt dåliga utan att för den delen släppa till några farligheter vilket är bra. Framåt fastnar vi lite och får inte till det och det ska Kungsladugården ha en eloge för.

Dock kommer 0-1 genom slarv av hemmalagets målvakt där Fatmir fortsätter jaga när "Ladugår´n" spelar hem hela vägen till sin målvakt som håller bollen lite för länge samtidigt som Fatmir pressar bra och kan få en fot på bollen precis när målvakten ska passa den vidare och bollen rullar in i öppet mål.

I samband med målet så blåser domaren för vattenpaus och den var välbehövlig ur flera aspekter. Temperaturen var över 25 grader och tränarna fick justera lite, speciellt i uppspelsfasen. Efter vattenpausen och framåt genom stora delar av matchen är det Mossen som är det klart bättre laget och ganska direkt gör "Berra" 0-2 vilket står sig halvleken ut.

Efter pausen fortsätter Mossen trycka på och skapar mer lägen och hörnor och det är just på hörnor vi knoppar in två mål till. Först är det "Smögen" som påpasligt nickar in bollen på Hagmans perfekta hörna samt Jonas får även skarva in en boll snyggt efter en variant på hörnan av samma västerfot, urläckert!
Två matcher spelade och tre mål på hörnor får betraktas som godkänt.

Det blir återigen vattenpaus och Mossen pratar bara om att fortsätta pumpa på, att inte vara nöjda utan att fortsätta vara aggressiva och vinna bollen högt upp på deras planhalva samt hjälpa Erik med att hålla nollan. Spelarna tar till sig orden väl och vi gör både 0-5 genom tvåmålsskytten för dagen, "Berra" och Jakob får avsluta målskyttet (0-6) genom att knorra in bollen via målvaktens vänstra stolpe och in. Det ska dock tilläggas att Erik gör två bra räddningar i andra halvlek när Kungsladugården kommer igenom och hotar men Erik agerar stabilt och håller båda bollarna.

Vi höjer oss från Gårda matchen och håller ett högra tempo under längre perioder vilket är väldigt positivt. Många olika målskyttar och vi fortsätter hålla nollan bakåt vilket är stärkande ur flera perspektiv.

Nu i veckan blir det två träningar med fokus på träningsmatchen som är på lördag när IF Mölndal kommer på besök till Guldheden Södra. Matchstart ca 15.50, väl mött!